Mogelijkheden op diverse ondergronden:

Hieronder is een opsomming om inzicht te krijgen in de mogelijkheden voor het afwerken van uw type ondergrond. In sommige gevallen is een bepaalde afwerking niet geschikt, bekijk dit dus goed.

  • Stabiele ondergrond: Drukvast, vastliggend, optrekken vocht is uitgesloten en de vloer is niet vervuild. Dan is deze ondergrond met al onze producten af te werken.
  • Ondergrond met optrekkend vocht: Hier is het niet verstandig om een volledig dicht systeem toe te passen zoals een gietvloer of industriële vloercoating. Wel kunt u de epoxy vloercoating toepassen, deze is vloeistofdicht van bovenaf maar dampdoorlatend van onderaf, als er optrekkend vocht in mindere maten kan ontstaan is dit een perfect systeem.
  • Ondergrond van houten plaatmateriaal (mes en groef): Hierbij kunt u een vloercoating of PU gietvloer toepassen.
  • Ondergrond van houten planken: Hier kan een epoxy vloercoating toegepast worden.
  • Ondergrond van kunststof: Een bestaande kunststof afwerking epoxy of PU als ondergrond? Gebruik dan bij voorkeur de zelfde basis grondstof. Schuur de ondergrond dan wel goed op (korrel 120). In geval van een gietvloer of coating is de primer dan niet nodig.
  • Ondergrond van tegels: Als de tegels waterdicht zijn, kunt u met de tegelprimer hechting krijgen en een gietvloer of vloercoating of betonlook egaline aanbrengen. Kies wel een middel om de tegelvoegen dicht te zetten zoals de kunststof schraaplaag in geval van een gietvloer.

Ondergrond & Voorbehandeling:

Zaak is om te beginnen op een schone blijvend druk-vaste niet stoffige en droge ondergrond. Niet goed vast zittende delen beslist verwijderen. De ondergrond indien nodig reinigen, bij voorkeur grondig schuren (parketschuurmachine huren), losse verf verwijderen, goed stofvrij maken.

Vers gestort betonnen of zand cement:

Dit moet droog genoeg zijn, maximaal 4 tot liever 2 % vocht. Is het uit beton of cement gemaakt, dan moet het ook oud genoeg zijn; 4 tot 6 weken. Is het echter een mortel of egaline, dan is alleen de vochtigheidsgraad van belang. Stucwerk aan wanden mag ook maximaal 4 tot liever 2 % vocht bevatten. 4 tot 6 weken wachten is hierbij niet van toepassing, tenzij er met zandcement is gestukt.

Gevlinderde vloer:

Deze moet eerst goed geschuurd worden om te zorgen dat er goede hechting is van een primer. Gebruik bij voorkeur korrel 120 of als het een extreem harde ondergrond betreft een diamantschuurmachine.

Tegel ondergrond:

U zult eerst de tegel vloer zeer grondig moeten reinigen met AR (of ander afdoende reinigingsmiddel), 2 x naspoelen met schoon water, zo nodig herhalen tot echt schoon en laten drogen. Daarna moet u een tegel primer gebruiken. Hierna volgt de schraaplaag. Een egaliserende laag die u over de tegels heen schraapt. Laat alleen in de voegen materiaal achter. Dit voorkomt schuurwerk de volgende dag! Hierna volgt de gietvloer, naar eigen idee met of zonder toplaag (in offerte is de extra zware toplaag opgenomen in de glansgraad zijde-mat - meerprijs staat apart vermeld-)

Houten ondergrond:

Zorg voor een stabiele ondergrond, zo nodig voorzien van een extra laag plaatmateriaal. Zorg dat de ondergrond goed schoon is. Start met de impregneer. Na de impregneer de naden en schroefgaten dicht zetten met de schraaplaag, gietvloer aanbrengen en de transparante toplaag erop. De PU gietvloer is hier prima op toepasbaar. 

Rekening houden met:

Dat cementgebonden ondergrond 6 tot 8 weken oud moet zijn i.v.m. alkali en vocht
Dat alle coating na mixen gedoseerd kan worden uitschonken op de vloer en met roller worden verdeeld, bij wanden uit een rollerbak werken.
Dat via de webshop van alle producten technische bladen direct in te zien en te printen zijn. Hierin vindt u een aanvullend verwerkingsadvies. Lukt dit u niet, vraag ons deze toe te sturen.
Dat er goed gemixt moet worden met boormachine op stopcontact. (richtlijn 2 minuten)
Dat er systematisch wordt gewerkt. (Een blikje B component vergeten betekend niet uitharden!!!)
Dat de droogtijd per 2 componenten laag is ongeveer 24 uur is.
Dat de maximale mechanische en chemische uitharding na 5 tot 7 dagen wordt bereikt
Dat de vloeistof gaat reageren zodra deze is samengebracht, zorg dat u dan direct aan de slag kunt gaan.
Dat de verwerking temperatuur is ideaal rond de 17 graden.
Voorkom vocht uit de ondergrond (max. 4%)
Gebruik voor optimaal resultaat de juiste rollers en mixer, Link; http://www.decochip.nl/contents/nl/d5_Gereedschap-Hulpmiddelen.html
Dat bij keuze van anti slip de vloer stroever maar ook iets minder makkelijk te reinigen wordt.
Dat een gevlinderde vloer i.v.m. hechting eerst grondig geschuurd of gestraald dient te worden.
Tip; met spijkerschoenen loopt u door de natte coating (€ 25,--)
Bij ingebruikname van de vloer; Algemeen advies, anti slip materiaal onder karpetten moeten geschikt zijn voor vinyl vloeren. Meubels en andere zware inrichting na uitharding voorzichtig plaatsen. Tafels en stoelen dienen voorzien te zijn van anti kras-vilt of bescherm doppen. Bij gebruik van bureau stoelen dient men gebruik te maken van zogenaamde zachte wielen, optie; de vloer beschermen met een daarvoor geschikte mat.
Bedenk;

● Dat cementgebonden ondergrond 6 tot 8 weken oud moet zijn i.v.m. alkali en vocht

● Dat alle coating na mixen gedoseerd kan worden uitschonken op de vloer en met roller worden verdeeld, bij wanden uit een rollerbak werken.

● Dat via de webshop van alle producten technische bladen direct in te zien en te printen zijn. Hierin vindt u een aanvullend verwerkingsadvies. Lukt dit u niet, vraag ons deze toe te sturen.

● Dat er goed gemixt moet worden met boormachine op stopcontact. (richtlijn 2 minuten)

● Dat er systematisch wordt gewerkt. (Een blikje B component vergeten betekend niet uitharden!!!)

● Dat de droogtijd per 2 componenten laag is ongeveer 24 uur is.

● Dat de maximale mechanische en chemische uitharding na 5 tot 7 dagen wordt bereikt

● Dat de vloeistof gaat reageren zodra deze is samengebracht, zorg dat u dan direct aan de slag kunt gaan.

● Dat de verwerking temperatuur is ideaal rond de 17 graden.

● Voorkom vocht uit de ondergrond (max. 4%)

● Gebruik voor optimaal resultaat de juiste rollers en mixer, Link; http://www.decochip.nl/contents/nl/d5_Gereedschap-Hulpmiddelen.html

● Dat bij keuze van anti slip de vloer stroever maar ook iets minder makkelijk te reinigen wordt.

● Dat een gevlinderde vloer i.v.m. hechting eerst grondig geschuurd of gestraald dient te worden.

● Tip; met spijkerschoenen loopt u door de natte coating (€ 25,--)

● Bij ingebruikname van de vloer; Algemeen advies, anti slip materiaal onder karpetten moeten geschikt zijn voor vinyl vloeren. Meubels en andere zware inrichting na uitharding voorzichtig plaatsen. Tafels en stoelen dienen voorzien te zijn van anti kras-vilt of bescherm doppen.