Gewenste RAL kleur

U kunt hier aangeven welke RAL-kleur u voorkeur heeft. De eerste 18 kleuren zijn de standaard RAL-kleuren deze zijn het voordeligste. Voor andere kleuren geldt een meerprijs van 20% op de gietlaag.

Hechtlaag op ondergrond aanpassen?

Bij uw pakket wordt standaard de impregneer gratis meegeleverd. Deze impregneer is geschikt voor ondergronden van hout of steen met een zuigende werking. Als uw ondergrond bijvoorbeeld bestaat uit geglazuurde plavuizen, dan moet u kiezen voor de optie "tegel primer" die onder de opties vermeld staan. Hierbij wordt wel een meerprijs in rekening gebracht.

Extra materiaal mee bestellen als egaliseren nodig is?

Als de ondergrond ongelijk is, moet deze eerst egaal worden voordat de afwerklaag wordt aangebracht. Er zijn verschillende opties beschikbaar afhankelijk van de ondergrond en toepassing. Als de ondergrond echter al strak, egaal en niet-poreus is, is dit niet nodig.

Extra zware toplaag met UV filter?

De afwerking kan voorzien worden van een extra dikke toplaag, die verkrijgbaar is in zijde-matte of hoogglans variant. De zijde-matte variant wordt aangeraden omdat deze gemakkelijk schoon te maken is en gebruikerssporen goed camoufleert. Bovendien zorgt de extra dikke toplaag voor meer slijtvastheid en verlengt het de levensduur van de afwerking. Het is ook chemisch resistenter en heeft een UV-filter om verkleuring tegen te gaan. Het is zeker de moeite waard om te overwegen!

Anti-slip (iets meer onderhoud)?

Als u moeite heeft met lopen, dan kan anti-slip een goede oplossing zijn. Ook als u de ruimte gaat verhuren, wordt dit aangeraden. Bedenk echter wel dat anti-slip iets meer vuil vasthoudt en iets moeilijker schoon te maken is. Als het niet noodzakelijk is, kunt u beter de standaard versie gebruiken. Als het toch nodig is, kunt u later nog altijd een extra laag met anti-slip bestellen.

Maximaal kleurecht: Alifatisch?

De Alifatische versie is speciaal samengesteld om verkleuring van de verschillende lagen maximaal te voorkomen. Enkele kleuren kunnen na verloop van tijd vervagen, rood kan bijvoorbeeld teruglopen in felheid en witte tinten kunnen gaan vergelen. Met de Alifatische kwaliteit wordt dit vrijwel volledig voorkomen. Het kan echter wel duurder zijn dan de standaard versie. Als u van plan bent om over een paar jaar de kleur te veranderen, is het zonde om extra te betalen voor de Alifatische kwaliteit. U kunt namelijk altijd nog een nieuwe toplaag aanbrengen in een andere kleur. Maar als u absoluut wilt voorkomen dat de kleuren veranderen voor een zeer lange tijd, dan is de Alifatische kwaliteit een goede optie.

Extra optie 10% en 50% in een accentkleur?

Als u graag meerdere kleuren in uw gietvloer wilt verwerken, dan kunt u ervoor kiezen om 10% of 50% van de hoofdkleur te vervangen door een accentkleur. Hiermee kunt u een variatie aanbrengen in uw vloer en de twee kleuren mengen en combineren, net als bij een 'vlaflip' na het eten. Het is echter belangrijk om niet te veel te mengen, want dan zullen de kleuren samenvloeien en vervagen.