Uncategorized

Garagevloer afwerken – ontdek de mogelijkheden

”doe het zelf garage gietvloer of coating”

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het afwerken van uw garagevloer met producten van Decochip. Wilt u wel een praktische en sterke, maar zo voordelig mogelijke manier van uw garagevloer afwerken en waterdicht maken? Dan kunt u kiezen voor de epoxy vloercoating garage. Wilt u een meer luxueus ogende garagevloer die ook praktisch en sterk is? Dan kunt u kiezen voor de gietvloer garage, deze geeft een strakker en egaler eindresultaat. Is de ondergrond zeer ongelijk? Dan hebben wij een eenvoudig pakket om zelf uw garage vloer te kunnen egaliseren (vlak maken). Wilt u een inrij dorpel maken voor uw garage? Ook dan hebben wij een uitstekend en zeer sterk systeem, waarmee u een gewenst afschot kunt realiseren als dorpel. Dit is gemakkelijk af te werken met de garage gietvloer of epoxy vloercoating.


De ondergrond en de mogelijkheden

Voor bijna ieder type ondergrond in de garage heeft Decochip een geschikte vloerafwerking die gemakkelijk zelf aan te brengen is. Hieronder staan bij de verschillende ondergronden welk type vloerafwerking daarbij geschikt is. Heeft u een ander type ondergrond, dan kunt u zich natuurlijk vrijblijvend laten informeren door één van onze medewerkers.


Een cementeren of betonnen ondergrond:

U kunt hier zowel een garage coating als een garage gietvloer toepassen. Zorg wel dat de ondergrond schoon droog en vetvrij is. Daarnaast moet een nieuwe betonvloer of cementvloer ook oud genoeg zijn om deze te kunnen afwerken, minimaal 4 tot 6 weken. Betreft dit een gevlinderde betonvloer, dan deze eerst goed opschuren.


Een ondergrond met optrekkend vocht:

Wanneer er sprake is van optrekkend vocht of wanneer er optrekkend vocht kan ontstaan, kunt u alleen de garage vloercoating toepassen. De vloercoating is dampdiffuus wat betekent dat het vocht van onderaf kan uitwasemen. Een gietvloer kunt u hier beter niet aanbrengen, er is dan een risico dat het vocht van onderaf de gietvloer los laat komen. Voor het aanbrengen van de gietvloer moer er zus bijvoorbeeld plastic onder de ondervloer zijn geplaatst.
Een tegelvloer als ondergrond:
U kunt hier zowel een garage coating als een garage gietvloer aanbrengen. De tegels moeten dan wel goed vast liggen. Bij een zuigende tegel gebruikt u de standaard epoxy impregneer en voor geglazuurde tegels de tegel primer, dit kunt u aangeven in de m² pakketten. Vervolgens kunt u de schraplaag (ook te kiezen in de m² pakketten) gebruiken om de voegen mee af te vullen en vervolgens.

Een houten ondergrond:

Hier kunt u kiezen voor een garage vloercoating in bijna alle gevallen, zorg wel dat de houten ondergrond droog schoon en vrij is van vet. Betreft het een vloer van houten plaatmateriaal, dan zou u ook een gietvloer kunnen toepassen. Kies dan een PU gietvloer, deze is beter geschikt voor hout, omdat deze fexibel is.
Particulier gebruik
Hierbij kunt u kiezen voor het 3 laag systeem van de zijde-matte epoxy coating, eventueel aangevuld door de vierde laag; de extra zware toplaag transparant.
Dit materiaal heeft een lange verwerkingstijd. Per aangemaakte emmer heeft u al snel 1.5 tot 2.5 uur de tijd om het op te maken. De extra zware toplaag geeft meer schoonmaak gemak, is direct matter en heeft een UV filter die verkleuring tegen gaat. Daarnaast zullen bandafdrukken ook tegen gegaan worden.


Professioneel gebruik

Bijvoorbeeld bij een werkplaats/ garage bedrijf
U kunt in deze situatie beter kiezen voor het 3 laags coating systeem van de zwaardere garagevloer oplossing. Deze coating is vloeistof dicht, en chemisch resistent voor olie, diesel en benzine. Deze coating reageert sneller. Binnen 20 minuten na mengen moet u de coating uitrollen. Zaak is wel dat er geen sprake mag zijn van optrekkend vocht (uit de ondergrond door het beton heen). Doordat de coating vloeistofdicht is, kan dit vocht niet weg en kan voor blazen of onthechting zorgen. Zodra er sprake is van een kruipruimte , isolatie of vochtschild (folie) onder het beton of een grotere laagdikte dan 20 cm is, is dit gevaar geweken.


Aandachtspunten afwerken garagevloer

  • Dat bestaande garage vloeren veelal diep vervuild zijn met olie. Voor aanvang werk moet de vloer schoon en droog zijn. Reinigen met industrieel reinigingsmiddel als AR en 2 x naspoelen met schoon water. Zo nodig herhalen. Er zijn vloer en die niet handmatig te reinigen zijn. Hiervoor kunt u ook specialisten inhuren.
  • Dat een gevlinderde vloer i.v.m. hechting eerst grondig geschuurd of gestraald dient te worden
  • Dat cementgebonden ondergrond 6 tot 8 weken oud moet zijn i.v.m. alkali en vocht
  • Dat alle coating na mixen gedoseerd kan worden uitschonken op de vloer en met roller worden verdeeld, bij wanden uit een rollerbak werken.
  • Dat via de webshop van alle producten technische bladen direct in te zien en te printen zijn. Hierin vindt u een aanvullend verwerkingsadvies. Lukt dit u niet, vraag ons deze toe te sturen.
  • Dat er goed gemixt moet worden met boormachine op stopcontact. (richtlijn 2 minuten).
  • Dat er systematisch wordt gewerkt. (Een blikje B component vergeten betekend niet uitharden!!!)
  • Dat de droogtijd per 2 componenten laag is ongeveer 24 uur is.
  • Dat de maximale mechanische en chemische uitharding na 5 tot 7 dagen wordt bereikt
  • Dat de vloeistof gaat reageren zodra deze is samengebracht, zorg dat u dan direct aan de slag kunt gaan.
  • Dat de verwerking temperatuur is ideaal rond de 17 graden.
  • Voorkom vocht uit de ondergrond (max. 4%)
  • Gebruik voor optimaal resultaat de juiste rollers en mixer, Link; Gereedschap pagina
  • Dat bij keuze van anti slip de vloer stroever maar ook iets minder makkelijk te reinigen wordt.
  • Tip; met spijkerschoenen loopt u door de natte coating (€ 25,–)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *