Betonlook coating transparant

Dit is de meest “basic” uitstraling die de vloer kan krijgen.

Ondergrond;

Zaak is om te beginnen op een schone, stabiele blijvend druk-vaste, droge, niet stoffige ondergrond. Niet goed vast zittende delen beslist verwijderen.
Niet toepassen in een douchecabine, waar werkelijk de sproeier op valt. Hier is de vocht belasting te hoog en betonlook egaline is te poreus. Risico op lekkage dan wel onthechting van de lagen is dan te groot. De rest van de badkamer is geen probleem. Ook niet buiten toepassen. Kan hier onverhoopt toch vocht intrekken, dan zal het bij vorst kapot vriezen.

Vers gestort betonnen of zand cement:

Dit moet droog genoeg zijn, maximaal 4 tot liever 2 % vocht. Is het uit beton / cement gemaakt, dan moet het ook oud genoeg zijn; 4 tot 6 weken. Is het echter een mortel of egaline, dan is alleen de vochtigheidsgraad van belang.
Stuckwerk aan wanden mag ook maximaal 4 tot liever 2 % vocht bevatten. 4 tot 6 weken wachten is hierbij niet van toepassing, tenzij er met zandcement is gestuckt.

Mengen van 2 component materiaal:

Mengen van 2 component materiaal is zeer belangrijk. Altijd moeten de verhoudingen in balans zijn (al door ons op maat afgewogen). Dus de gehele A bij de gehele B voegen en direct mengen tot een homogene massa. Gebruik geen accu gereedschap maat een boormachine op stopcontact. Op vol vermogen minimaal 1 minuut mengen. Bij toplagen 2 minuten mengen. Gebruik een schone korfmenger . Spettert de menger in de coating te veel, maak dan een klein gaatje in de deksel, zodat u met de deksel er op, op vol vermogen kunt mengen.

Voorwaarde en product omschrijving:

Voorwaarde is wel dat de vloer nu al het uiterlijk heeft dat u wenst. De betonlook coating is transparant, maakt de vloer wat dieper van kleur, zonder echt donkerder op te kleuren (vooraf een testvlak opzetten wordt aanbevolen). Doorgaans ontstaat daarbij een wat “gevlamd” karakter. Heeft u echter een vervuilde vloer, die niet te reinigen is, dan blijft u deze vervuiling zien. (bijv. diep ingetrokken voetstappen van de stucdoor; in dergelijke gevallen eerst de betonlook egaline plaatsen https://www.decochip.nl/contents/nl/d475_Eealiseer-pakket-egaliaseren.html) Ook deze later weer afwerken met het 3 laags systeem van de betonlook coating transparant; link; https://www.decochip.nl/contents/nl/d464_betonlook-pakketten-vanaf.html
De einddikte van deze betonlook coating is een gedeelte van een mm maar zeer sterk. De poriën van de egaline, cement dekvloer of betonvloer worden dichtgezet door de coating, hierdoor kan vuil niet meer in de vloer trekken en wordt deze makkelijk te reinigen (afneembaar)

Instructie video's en workshop:

Er zijn voor algemene verwerking eenvoudige instructie filmpjes beschikbaar via de link; http://www.decochip.nl/contents/nl/d631_youtube-instructie.html Het aanbrengen is een eenvoudige klus. U kunt bij bestellen kiezen voor een gratis bezorging of, bij twijfel over het aanbrengen, voor een gratis workshop. In dit laatste geval staat aan het einde van de workshop uw bestelling klaar en kunt u deze zelf direct meenemen.

Stappenplan;

Algemene werkvolgorde betonlook coating systeem (bestaat een 3 tal lagen er worden er ook 3 geleverd);

Vloer inspecteren en zo nodig bijwerken met de betonlook egaline.
1.Transparante 1 componenten betonlook Impregneer. Na beloopbaarheid nogmaals aanbrengen.
2.Eerste laag 2 componenten betonlook toplaag
3.Tweede laag 2 componenten betonlook toplaag

Zeer belangrijk bij de 2 componenten toplaag is het mixen. Mix met boormachine en korfmixer 2 minuten op vol vermogen, over gieten en met roller verdelen +/- 100 gram per m². (Om te voorkomen dat de coating uit een blikje golft kunt u in de deksel een gaatje boren, de mixer er door doen en met deksel op de verpakking mixen.) Probeer gelijkmatig zonder dikke strepen te rollen (de vloeistof is melkachtig wit maar droogt transparant op)

Verwerkingstijd:

•De FASE 1; Betonlook coating heeft geen potlife (1 component).
•De FASE 2+3; binnen 90 minuten verwerken. Bij grotere vloeren heeft u meerdere emmers per laag.
•Verwerkingstijd is altijd afhankelijk van omstandigheden zoals luchtvochtigheid, temperatuur en ventilatie.

Droog tijden:

•De FASE 1; 1 component betonlook impregneer gemiddeld 1 tot 3 uur (waarbinnen 2 x aanbrengen)
•De FASE 2+3; 2 component betonlook coating gemiddeld 4 tot 24 uur
•Droogtijd is altijd afhankelijk van omstandigheden zoals luchtvochtigheid, temperatuur en ventilatie.
•Zodra zo droog, dat u er bij wijze van spreken overheen kunt lopen, zonder dat de voeten vies worden, kunt u verder.
•Wacht u langer tussen het aanbrengen van de lagen dan een dag of 2 tot 3, dan eerst schuren en stof vrij maken.
•De maximale mechanische en chemische uitharding wordt na 5 tot 7 dagen wordt bereikt. (binnen situatie)
•Vuistregel; zodra de aangebrachte laag zo droog is zodat u er overheen kunt lopen zonder dat de coating beschadigd of afgeeft, kunt u verder. Bij voorkeur inplannen om elke dag een laag plaatsen.

Bedenk;

•Dat cementgebonden ondergrond 6 tot 8 weken oud moet zijn i.v.m. alkali en vocht
•Dat alle coating na mixen gedoseerd kan worden uitschonken op de vloer en met roller worden verdeeld, bij wanden uit een rollerbak werken.
•Dat via de webshop van alle producten technische bladen direct in te zien en te printen zijn. Hierin vindt u een aanvullend verwerkingsadvies. Lukt dit u niet, vraag ons deze toe te sturen.
•Dat er goed gemixt moet worden met boormachine op stopcontact. (richtlijn 2 minuten)
•Dat er systematisch wordt gewerkt. (Een blikje B component vergeten betekend niet uitharden!!!)
•Dat de droogtijd per 2 componenten laag is ongeveer 24 uur is.
•Dat de maximale mechanische en chemische uitharding na 5 tot 7 dagen wordt bereikt
•Dat de vloeistof gaat reageren zodra deze is samengebracht, zorg dat u dan direct aan de slag kunt gaan.
•Dat de verwerking temperatuur is ideaal rond de 17 graden.
•Voorkom vocht uit de ondergrond (max. 4%)
•Gebruik voor optimaal resultaat de juiste rollers en mixer, Link; https://www.decochip.nl/contents/nl/d5_gereedschap-hulpmiddelen.html
•Dat bij keuze van anti slip de vloer stroever maar ook iets minder makkelijk te reinigen wordt.
•Dat een gevlinderde vloer i.v.m. hechting eerst grondig geschuurd of gestraald dient te worden.
•Tip; met spijkerschoenen loopt u door de natte coating (€ 25,--)
•Bij ingebruikname van de vloer; Anti slip materiaal onder karpetten moeten geschikt zijn voor vinyl vloeren. Meubels en andere zware inrichting na uitharding voorzichtig plaatsen. Tafels en stoelen dienen voorzien te zijn van anti kras-vilt of bescherm doppen. Bij gebruik van bureau stoelen dient men gebruik te maken van zogenaamde zachte wielen, optie; de vloer beschermen met een daarvoor geschikte mat.