Betonlook egaline en betonlook coating

Product omschrijving;

Wij hebben precies wat u zoekt! Bekijk foto materiaal en de voor en nadelen van een dergelijke minerale betonlook vloer onderaan deze pagina.
Stuk voor stuk zijn deze afwerkingen makkelijk aan te brengen en af te werken met roller en kwast. Ook een prima combinatie met vloerverwarming en makkelijk in onderhoud. Verschillen kunt u zien in de showroom (dit is beslist de moeite waard; tot nog toe heeft iedereen hier direct de favoriete kleur bepaald, veel duidelijker dan een foto!). laat even weten als u hier naar wilt komen kijken, ik zorg dan dat iemand u de verschillen kan laten zien.

Ondergrond;

Zaak is om te beginnen op een schone, stabiele blijvend druk-vaste, droge, niet stoffige ondergrond. Niet goed vast zittende delen beslist verwijderen.Niet toepassen in een douchecabine, waar werkelijk de sproeier op valt. Hier is de vocht belasting te hoog en betonlook egaline is te poreus. Risico op lekkage dan wel onthechting van de lagen is dan te groot. De rest van de badkamer is geen probleem. Ook niet buiten toepassen. Kan hier onverhoopt toch vocht intrekken, dan zal het bij vorst kapot vriezen.


Vers gestort betonnen of zand cement:

Dit moet droog genoeg zijn, maximaal 4 tot liever 2 % vocht. Is het uit beton / cement gemaakt, dan moet het ook oud genoeg zijn; 4 tot 6 weken. Is het echter een mortel of egaline, dan is alleen de vochtigheidsgraad van belang.
Egaline reparaties mogen ook maximaal 4 tot liever 2 % vocht bevatten. 4 tot 6 weken wachten is hierbij niet van toepassing; een dag of 2 is dan gebruikelijker.

Mengen van 2 component materiaal:

Mengen van 2 component materiaal is zeer belangrijk. Altijd moeten de verhoudingen in balans zijn (al door ons op maat afgewogen). Dus de gehele A bij de gehele B voegen en direct mengen tot een homogene massa. Gebruik geen accu gereedschap maat een boormachine op stopcontact. Op vol vermogen minimaal 1 minuut mengen. Bij toplagen 2 minuten mengen. Gebruik een schone korfmenger . Spettert de menger in de coating te veel, maak dan een klein gaatje in de deksel, zodat u met de deksel er op, op vol vermogen kunt mengen. gebruik voor de egaline de menger met dubbele propeller.


Productsoorten;

De einddikte van de egaline is een +/- 3mm. Deze egaline bepaalt grotendeels het uiterlijk van de vloer en kent een paar kleur variaties;
1.U kunt de standaard (S1) betonlook egaline toepassen (rustig van tint in ivoor- grijs/neigt ietsje naar een vleugje groen) Hiermee verdwijnt het uiterlijk van de cement dekvloer. Deze betonlook egaline is poreus en moet dus ook worden afgelakt met de betonlook coating.
2.U kunt kiezen voor de meer Basic betonlook (N1) egaline (gewolkt van uitstraling en ook in een ivoor grijs tint), dit moet worden afgelakt met de betonlook coating.
3.Of u kunt aan de meer Basic betonlook (N2+3+4 en G2+3) egaline het speciale betonlook effect pigment toevoegen (veel bonter karakter in grijs of licht grijs). Ook hierna moet de transparante betonlook coating volgen.

De einddikte van de betonlook coating (aflak) is een gedeelte van een mm maar zeer sterk.

Instructie video's en workshop:

Er zijn voor algemene verwerking eenvoudige instructie filmpjes beschikbaar via de link; http://www.decochip.nl/contents/nl/d631_youtube-instructie.html Het aanbrengen is een eenvoudige klus. U kunt bij bestellen kiezen voor een gratis bezorging of, bij twijfel over het aanbrengen, voor een gratis workshop. In dit laatste geval staat aan het einde van de workshop uw bestelling klaar en kunt u deze zelf direct meenemen.

Stappenplan;

Het betonlook egaline systeem bestaat een 2 tal lagen (er worden er ook 2 geleverd);
Algemene werkvolgorde betonlook egaline; (De ondergrond indien nodig reinigen, zo nodig oppervlak aan schuren, losse verf verwijderen, goed stofvrij maken.)

 

1. Grondering 1 componenten. Na beloopbaarheid nogmaals aanbrengen. Pas na 1 tot 2 uur verder gaan; moet echt volledig droog zijn!
2. Voorgeschreven hoeveelheid water afpassen, (indien van toepassing; egaline effect pigment goed door-mengen,) daarna pas egaline toevoegen en door-mengen met boormachine en metaalkleurige dubbele propeller mixer. Na 2 minuten nogmaals doormixen. Op grond in gedeelten uitgieten en met rakel of vlakspaan verdelen. Na droging 2 dagen laten uitharden.

Als u meer effect wilt met de “tekening” in de egaline, dan direct na het uitvlakken met plantenspuit het gereedschap bevochtigen en doorstrijken. Het vocht geeft dan een blijvend (extra) kleurverschil.

Algemene werkvolgorde betonlook coating systeem (bestaat een 3 tal lagen er worden er ook 3 geleverd);
Vloer inspecteren en zo nodig bijwerken met de betonlook egaline.

 

3. Transparante 1 componenten betonlook Impregneer. Na beloopbaarheid nogmaals aanbrengen.
4. Eerste laag 2 componenten betonlook toplaag
5. Tweede laag 2 componenten betonlook toplaag

Zeer belangrijk bij de 2 componenten toplaag is het mixen. Mix met boormachine en korfmixer 2 minuten op vol vermogen, over gieten en met roller verdelen +/- 100 gram per m². (Om te voorkomen dat de coating uit een blikje golft kunt u in de deksel een gaatje boren, de mixer er door doen en met deksel op de verpakking mixen.) Probeer gelijkmatig zonder dikke strepen te rollen (de vloeistof is melkachtig wit maar droogt transparant op)

 

Verwerkingstijd:

•De FASE 1; Grondering onder betonlook egaline heeft geen potlife (1 component)
•De FASE 2; Betonlook egaline binne 15 minuten na mengen gebruiken.
•De FASE 3; Betonlook coating heeft geen potlife (1 component).
•De FASE 4+5; binnen 90 minuten verwerken. Bij grotere vloeren heeft u meerdere emmers per laag.
•Verwerkingstijd is altijd afhankelijk van omstandigheden zoals luchtvochtigheid, temperatuur en ventilatie.

Droog tijden:

•De FASE 1; grondering +/- 2 uur (waarbinnen 2 x aanbrengen)
•De FASE 2; betonlook egaline minimaal 2 dagen.
•De FASE 3; 1 component betonlook impregneer gemiddeld 1 tot 3 uur (waarbinnen 2 x aanbrengen)
•De FASE 4+5; 2 component betonlook coating gemiddeld 4 tot 24 uur
•Droogtijd is altijd afhankelijk van omstandigheden zoals luchtvochtigheid, temperatuur en ventilatie.
•Zodra zo droog, dat u er bij wijze van spreken overheen kunt lopen, zonder dat de voeten vies worden, kunt u verder.
•Wacht u langer tussen het aanbrengen van de lagen dan een dag of 2 tot 3, dan eerst schuren en stof vrij maken.
•De maximale mechanische en chemische uitharding wordt na 5 tot 7 dagen wordt bereikt. (binnen situatie)
•Vuistregel; zodra de aangebrachte laag zo droog is zodat u er overheen kunt lopen zonder dat de coating beschadigd of afgeeft, kunt u verder. Bij voorkeur inplannen om elke dag een laag plaatsen.

Bedenk;

•Dat cementgebonden ondergrond 6 tot 8 weken oud moet zijn i.v.m. alkali en vocht
•Dat alle coating na mixen gedoseerd kan worden uitschonken op de vloer en met roller worden verdeeld, bij wanden uit een rollerbak werken.
•Dat via de webshop van alle producten technische bladen direct in te zien en te printen zijn. Hierin vindt u een aanvullend verwerkingsadvies. Lukt dit u niet, vraag ons deze toe te sturen.
•Dat er goed gemixt moet worden met boormachine op stopcontact. (richtlijn 2 minuten)
•Dat er systematisch wordt gewerkt. (Een blikje B component vergeten betekend niet uitharden!!!)
•Dat de droogtijd per 2 componenten laag is ongeveer 24 uur is.
•Dat de maximale mechanische en chemische uitharding na 5 tot 7 dagen wordt bereikt
•Dat de vloeistof gaat reageren zodra deze is samengebracht, zorg dat u dan direct aan de slag kunt gaan.
•Dat de verwerking temperatuur is ideaal rond de 17 graden.
•Voorkom vocht uit de ondergrond (max. 4%)
•Gebruik voor optimaal resultaat de juiste rollers en mixer, Link; http://www.decochip.nl/contents/nl/d5_Gereedschap-Hulpmiddelen.html
•Dat bij keuze van anti slip de vloer stroever maar ook iets minder makkelijk te reinigen wordt.
•Dat een gevlinderde vloer i.v.m. hechting eerst grondig geschuurd of gestraald dient te worden.
•Tip; met spijkerschoenen loopt u door de natte coating (€ 25,--)
•Bij ingebruikname van de vloer; Anti slip materiaal onder karpetten moeten geschikt zijn voor vinyl vloeren. Meubels en andere zware inrichting na uitharding voorzichtig plaatsen. Tafels en stoelen dienen voorzien te zijn van anti kras-vilt of bescherm doppen. Bij gebruik van bureau stoelen dient men gebruik te maken van zogenaamde zachte wielen, optie; de vloer beschermen met een daarvoor geschikte mat.