Giethars PU lasdozen elektra

PU lasdozen giethars (2 component, dus A en B). Klik hier voor bestellen of meer info.

Inhoud van een lasdoos:

Er zijn tegenwoordig verschillende maten lasdozen. Daarnaast neemt de kabel in de doos ook ruimte van de hars in. Hierdoor is het verbruik niet goed in te schatten. Daarnaast moet u rekenen dat het materiaal zwaarder is dan water (soortelijk gewicht is +/- 1.5) dit betekend dat als u 1 liter nodig heeft, u 1,5 kg moet bestellen! Als u 1 doos af vult met bijvoorbeeld droog zand, en dit leeg gooit in een maatbeker, kunt u het volume bepalen. Dit vermenigvuldigen met 1,5 en u weet het gewicht wat u nodig heeft.

Verbruik:

Praktijk is dat men met 1 liter 2 tot 4 lasdozen kan vullen.

In gedeelten aanmaken:

U kunt de Decochip giethars voor lasdozen (2 component, dus A en B) ook in delen aanmaken. U moet dan wel wegen. Verhouding is A:B=86kg:14kg. Dit zijn gewichtsdelen, geen volume delen. Echt een weegschaal gebruiken anders wordt het dus niet optimaal hard! (A en B hebben een verschillend soortelijk gewicht) Dus bijvoorbeeld 100 gram maken = 86 gram A en 14 gram B. Na opening goed sluiten. Het B component zal na opening afgevuld worden met nieuwe zuurstof en hierdoor beperkt houdbaar zijn (een paar weken), dikker worden, om tot slot uit te harden.

Algemene gebruiksaanwijzing mengen:

Hars en harder componenten in afgepaste verhouding mechanisch mengen totdat een volledig homogene massa wordt verkregen. Bij kleine volumes; a en b in bijv. een plastic koffie bekertje bij elkaar. Roer goed op met een houtje en schenk over in een tweede bekertje. Roer opnieuw op en schenk terug in het eerste bekertje. Herhaal dit een paar keer. Bij grotere hoeveelheid voldoet mengen op deze manier absoluut niet en moet u met een boormachine en korfmenger een minuut of 2 mengen en vervolgens overgooien.

Afvullen lasdozen:

Bij afvullen lasdozen; zorg dat de lasdoos waterpas staat, bij voorkeur in een zandbed waardoor het materiaal niet te heet kanGiethars PU lasdozen elektra worden; op het zand afkoelt. Voorkom gaten of spleten zodat het materiaal niet verloren gaat. Daarnaast moet u erg houden in vocht. De giethars voor lasdozen wordt een vol kunststof product waar geen vocht in kan trekken. Echter op moment van aanbrengen en droging mag er geen vocht bij komen. Zo nodig dus vooraf de doos met kabels droog maken met bijv. een föhn. En in geval van beschermen tegen weersinvloeden. Bij vocht reageert het materiaal door geforceerd te drogen met luchtbelletjes tot gevolg (in extreem geval bruisen). Hierdoor ontstaat later de mogelijkheid op een lekkage van stroom spanning met mogelijk sluiting tot gevolg, wat juist voorkomen dient te worden.

Denk ook aan de temperatuur ed.:

De relatieve luchtvochtigheid mag niet hoger zijn dan 70% en de temperatuur van de ruimte niet lager dan 15ºC., tenzij anders vermeld in het advies. De temperatuur van het te bewerken oppervlak mag minimaal 10ºC. zijn en moet tenminste 3ºC. boven het dauwpunt liggen om condensvorming te voorkomen. om te voldoen aan de technische en esthetische waarden moet de verwerkingstemperatuur tussen de 15º en 20ºC. liggen. De minimale uitharding temperatuur bedraagt 5ºC.; bij deze temperatuur zal de doorharding tijd aanmerkelijk langer zijn.

Verwerkingstijd:

•Binnen 20 minuten verwerken (voor grotere verpakkingen, maak verschillende sets aan; dan dus wegen!).
•Verwerkingstijd is altijd afhankelijk van omstandigheden zoals luchtvochtigheid, temperatuur en ventilatie.
•Voorkom vocht tijdens aanbrengen en drogen.

Droog tijden:

•De 2 component coating en giethars gemiddeld 4 tot 24 uur
•Droogtijd is altijd afhankelijk van omstandigheden zoals luchtvochtigheid, temperatuur en ventilatie.
•De maximale mechanische en chemische uitharding wordt na 5 tot 7 dagen wordt bereikt. (binnen situatie)

Levertijd:

Doorgaans is de giethars voor lasdozen uit voorraad dus snel leverbaar. Op deze manier worden veelal binnen 1 tot 2 dagen de bestellingen op transport gezet. Zo u wilt kunt u bij bestellen kiezen voor een spoed levering. Hierbij krijgt uw order voorrang op andere bestellingen. Zo kan dit net een dag levertijd uitmaken.