Uncategorized

Alles wat u moet weten over een gietvloer

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een afwerk vloer van gemiddeld 1.5 tot 2 mm dikte die op een bestaande dragende vloer wordt gegoten. Kenmerkend is het strakke eind resultaat zonder rol structuur ook wel ”sinaasappelhuid” genoemd. Gietvloeren worden in de meeste gevallen gemaakt van de materialen epoxy of polyurethaan (PU). De gietvloeren van Decochip zijn van professionele kwaliteit en eenvoudig door de Doe-Het-Zelver aan te brengen. Bij Decochip kunt u een compleet gietvloer pakket gebaseerd op het aantal vierkante meter naar wens bestellen. Ook bieden wij gereedschapspakketten aan zodat u het juiste gereedschap bezit om meteen aan de slag te kunnen.

Diverse opties

Een gietvloer is een veelzijdige vloer die zowel geschikt is voor particulier als industrieel gebruik. Denk hierbij als particulier aan een vloer voor de woonkamer, badkamer, keuken of garage. Voorbeelden van industrieel gebruik zijn een magazijn, winkel of kantoor.

“Gietvloeren lenen zich voor alle stijlen, het is echt niet alleen bedoeld voor het creëren van een industriële look.”

Doordat de gietvloeren van Decochip in alle RAL kleuren verkrijgbaar zijn past deze bij diverse interieurstijlen zoals landelijk, industrieel, Scandinavisch, minimalistisch etc.

Soorten gietvloeren & eigenschappen
Decochip gietvloeren zijn zelf nivellerend en geven een strakker eindresultaat dan een coating. De Epoxy en PU gietvloeren zijn qua uiterlijk hetzelfde maar ze hebben verschillende eigenschappen. Bij woonhuizen wordt vaak gekozen voor een PU gietvloer omdat deze veel comfort biedt. Bij industrieel gebruik kiest men vaak voor een Epoxy gietvloer omdat deze harder en sterker is.

Eigenschappen Epoxy gietvloer:

•Hard materiaal geschikt voor over stabiele en harde ondergronden.
•Snelle warmteoverdracht, minder isolerend.
•Minder geluiddempend dan PU.
•Grote slagvastheid.
•Verkrijgbaar in alle RAL kleuren.
•Naadloos.
•Onderhoudsvriendelijk en hygiënisch.

Eigenschappen PU gietvloer:

•Flexibel en dus ook geschikt voor over werkende ondergronden (bijv. hout).
•Trage warmteoverdracht, meer isolerend.
•Meer geluiddempend.
•Biedt veel comfort.
•Verkrijgbaar in alle RAL kleuren.
•Naadloos.
•Onderhoudsvriendelijk en hygiënisch.

Twee kleuren of betonlook gietvloer:

Om een effect te maken waarbij twee kleuren gietvloer door elkaar heen lopen, kunt u bij Decochip een gedeelte van uw gietvloer geleverd krijgen in een tweede accent kleur. Wilt u een tweekleurige gietvloer? Selecteer dan de 10% of 50% ”accentkleur” en kies de gewenste tweede kleur. Het aanbrengen hiervan vraagt om wat inventiviteit; giet de kleuren door elkaar op de vloer en verdeel deze met een vlakspaan. Met deze werkwijze creëert u zelf een uniek patroon in uw vloer. Een gietvloer met betonlook creëert u door twee dicht bij elkaar liggende kleuren grijs te gebruiken.
Toplaag
Een gietvloer wordt meestal afgewerkt met een toplaag. Deze toplaag bepaald de glansgraad van de gietvloer. Bij Decochip bieden wij de volgende toplagen aan: zijde-mat, ultra-mat of glimmend. Wij raden de zijde-matte toplaag aan aangezien deze gebruikssporen camoufleert en uitstekend schoon te houden is.

Voordelen toplaag:

•Vormt een extra slijtlaag waardoor de levensduur van de gietvloer wordt verlengt.
•Een toplaag is chemisch resistenter.
•Makkelijk te onderhouden en schoon te maken.
•Bezit UV filter wat verkleuring tegen gaat.
•Glansgraad van mat tot glimmend.
•Extra optie: antislip.

Als extra optie kunt u kiezen voor een toplaag met antislip. Deze wordt aangebracht om ervoor te zorgen dat mensen niet uitglijden tijdens het werk of thuis. Uit onderzoek van het CBS blijk namelijk dat bijna een derde van de bedrijfsongevallen komt doordat mensen uitglijden. Dit is veelal te voorkomen met een antislip toplaag. Wij raden deze toplaag ook aan voor in de badkamer als u bijvoorbeeld slecht ter been bent.

Een antislip toplaag houdt in tegenstelling tot de andere toplagen wat meer vuil vast en is wat minder makkelijk te reinigen.

Ondergrond & hechtlaag

Het aanbrengen van een gietvloer bestaat uit verschillende lagen. De eerste laag die wordt aangebracht is een impregneer die de gietvloer hecht aan de ondergrond. Bij een bestelling van een gietvloer pakket wordt standaard (gratis) een impregneer meegeleverd die geschikt is voor een houten of steenachtige ondergrond met een zuigende werking. Wilt u uw gietvloer over een tegelvloer aanbrengen? Dan heeft u de tegelprimer nodig (meerprijs).

Na het aanbrengen van de impregneer kunt u kiezen om een schraplaag aan te brengen om een ongelijke ondergrond te egaliseren (optioneel). Is uw ondergrond strak, egaal en niet poreus? Dan kunt u deze stap overslaan.

Elektrische vloerverwarming

Wilt u extra wooncomfort? Ga dan voor een combinatie van een gietvloer met elektrische vloerverwarming. Er is niets lekkerder dan in de koude maanden het gevoel van een knusse, warme woning te ervaren. Een gietvloer is dun en geeft vrijwel direct rendement met weinig warmte verlies. Bij Decochip bieden wij zelfklevende matten of losse kabels aan met keuze uit verschillende thermostaten (zoals WIFI).

Workshop

Bij een bestelling kunt u kiezen voor gratis levering aan huis of een gratis workshop gietvloer aanbrengen. Kiest u voor een gratis workshop? Dan wordt u op onze werkplaats door deskundige begeleidt in het process van begin tot eindresultaat. Er wordt met dezelfde producten gewerkt als in uw aankoop. Na afloop van de workshop staat uw bestelling klaar om direct mee naar huis te nemen en kunt u thuis gelijk met ervaring aan de slag!

De workshops worden gecombineerd met andere klanten maar kunnen ook 1 op 1 gegeven worden. Heeft u hulp van familie, vrienden of een aannemer ingehuurd? Als u het vooraf aangeeft mogen deze personen zonder extra kosten meekomen.

Waarom kiezen voor Decochip?

Wij zijn sinds 1950 actief in de vloerafwerking en voeren al ruim 25 jaar kunststofgietvloeren binnen het assortiment. Decochip gietvloeren zijn zelf nivellerend terwijl andere gietvloeren een groot gehalte aan vulstoffen bevatten en lastiger aan te brengen zijn. Onze gietvloeren zijn per m² leverbaar, hierdoor hoeft u niet meer te betalen dan nodig en gaat er geen materiaal verloren. Profiteer van professionele kwaliteit, scherpe prijzen en snelle levering, doordat er rechtstreeks vanuit de productie geleverd wordt.

Deskundig advies op maat

De medewerkers van Decochip bezitten veel kennis en expertise op het gebied van gietvloeren. Bij vragen helpen wij u graag! Als het gaat om een gietvloer voor industrieel gebruik kunnen wij u informeren over de wetgeving in uw sector zodat u aan de eisen voor industriële toepassing kunt voldoen. Heeft u vragen over een Doe-Het-Zelf gietvloer? Mail dan naar info@decochip.nl of bel ons op 0578-561283.​

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *